Categories: Berita SemasaBlog

“Tak Kelakar, kurang ajar…” Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran

Biadapnya! Itu perkataan yang sesuai untuk seorang individu yang bersembunyi di belakang satu akaun Twitter untuk mempersendakan ayat suci al-Quran.

Baru-baru ni, seorang lelaki ada menunjukkan screenshot thread memaparkan nama wifi yang menggunakan sebutan bacaan daripada surah Al-Inshirah.

Sumber: Twitter

Kata lelaki bernama Akim tersebut, niat dia jumpa kerana taknak orang normalizekan benda macam ni. Mana tidaknya, dah banyak kali nampak dekat Twitter orang mempersendakan ayat suci Al-Quran macam ni. Lebih teruk lagi, ada yang ketawa dan menganggap perkara tu lawak.

Sumber: Twitter

Tapi katanya dulu memang dah pernah ada kes macam ni. Kira orang-orang biadap ni set up akaun twitter tapi tak guna gambar sebenar sebab nak mempersendakan ayat Al-Quran.

So, kalau korang nak cari dia tak jumpa la sebab taktau siapa individu sebenar di sebalik akaun tersebut. Bukan seorang, tetapi ramai sebenarnya!

Ramai yang bengang dengan sikap kurang ajar mereka-mereka ni kerana terang-terangan menunjukkan kejahilan dorang tu. Ada yang tak puas hati dengan orang yang namakan hotspot tu sebab dia menjadi punca ‘trend’ persenda ayat Al-Quran ini bermula.

Apa nak jadi dengan generasi zaman sekarang. Perkara ni macam ni boleh buat main-main, semua benda nak jadi bahan lawak. Pening admin bila fikir.

Share
Published by
Mimi Haris

Recent Posts

Prototaip Kereta Terbang Dilancar Oktober 2019

Model prototaip kereta terbang pertama Malaysia akan dilancarkan kepada awam pada Oktober tahun ini. Menteri Pembangunan Usahawan Datuk Seri Redzuan… Read More

2 months ago

Anggota Polis Dan Anak Dikhuatiri Lemas

Seorang anggota polis dikhuatiri lemas ketika cuba menyelamatkan anak lelakinya, yang terjatuh ke dalam Sungai Muar, di jeti berhampiran Istana… Read More

2 months ago

Sebab Trak Bomba Dicat Warna Merah

Kebakaran sering terjadi tidak kira sama ada pada bangunan, hutan, kenderaan dan pelbagai lagi disebabkan beberapa faktor. Sekiranya kebakaran besar… Read More

2 months ago

Tempoh permohonan rayuan BSH 2019 dibuka mulai hari ini

PUTRAJAYA: Tempoh permohonan rayuan bagi program Bantuan Sara Hidup (BSH) akan dibuka mulai hari ini hingga 15 Ogos 2019. Kementerian… Read More

2 months ago

Baru dua jam sekolah dibuka…

BARU dua jam sesi pembelajaran bermula, ada lagi murid dan pelajar sekolah sekitar Pasir Gudang mendakwa mengalami sesak nafas. Tinjauan… Read More

2 months ago

Huawei: Trump buat ‘U turn’

OSAKA: Presiden Donald Trump berkata, beliau akan membenarkan syarikat Amerika menjual peralatan kepada Huawei Technologies Co sebagai konsesi kepada China… Read More

2 months ago