“Tak Kelakar, kurang ajar…” Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran

Biadapnya! Itu perkataan yang sesuai untuk seorang individu yang bersembunyi di belakang satu akaun Twitter untuk mempersendakan ayat suci al-Quran.

Baru-baru ni, seorang lelaki ada menunjukkan screenshot thread memaparkan nama wifi yang menggunakan sebutan bacaan daripada surah Al-Inshirah.

"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 1
Sumber: Twitter
"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 2

Kata lelaki bernama Akim tersebut, niat dia jumpa kerana taknak orang normalizekan benda macam ni. Mana tidaknya, dah banyak kali nampak dekat Twitter orang mempersendakan ayat suci Al-Quran macam ni. Lebih teruk lagi, ada yang ketawa dan menganggap perkara tu lawak.

"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 3
Sumber: Twitter

Tapi katanya dulu memang dah pernah ada kes macam ni. Kira orang-orang biadap ni set up akaun twitter tapi tak guna gambar sebenar sebab nak mempersendakan ayat Al-Quran.

So, kalau korang nak cari dia tak jumpa la sebab taktau siapa individu sebenar di sebalik akaun tersebut. Bukan seorang, tetapi ramai sebenarnya!

"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 4
"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 5
"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 6
"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 7

Ramai yang bengang dengan sikap kurang ajar mereka-mereka ni kerana terang-terangan menunjukkan kejahilan dorang tu. Ada yang tak puas hati dengan orang yang namakan hotspot tu sebab dia menjadi punca ‘trend’ persenda ayat Al-Quran ini bermula.

"Tak Kelakar, kurang ajar..." Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran 8

Apa nak jadi dengan generasi zaman sekarang. Perkara ni macam ni boleh buat main-main, semua benda nak jadi bahan lawak. Pening admin bila fikir.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Main Menu