“Tak Kelakar, kurang ajar…” Lelaki Dedah Perangai Biadap Individu Main-main Dengan Surah Al-Quran

Biadapnya! Itu perkataan yang sesuai untuk seorang individu yang bersembunyi di belakang satu akaun Twitter untuk mempersendakan ayat suci al-Quran.

Baru-baru ni, seorang lelaki ada menunjukkan screenshot thread memaparkan nama wifi yang menggunakan sebutan bacaan daripada surah Al-Inshirah.

Sumber: Twitter

Kata lelaki bernama Akim tersebut, niat dia jumpa kerana taknak orang normalizekan benda macam ni. Mana tidaknya, dah banyak kali nampak dekat Twitter orang mempersendakan ayat suci Al-Quran macam ni. Lebih teruk lagi, ada yang ketawa dan menganggap perkara tu lawak.

Sumber: Twitter

Tapi katanya dulu memang dah pernah ada kes macam ni. Kira orang-orang biadap ni set up akaun twitter tapi tak guna gambar sebenar sebab nak mempersendakan ayat Al-Quran.

So, kalau korang nak cari dia tak jumpa la sebab taktau siapa individu sebenar di sebalik akaun tersebut. Bukan seorang, tetapi ramai sebenarnya!

Ramai yang bengang dengan sikap kurang ajar mereka-mereka ni kerana terang-terangan menunjukkan kejahilan dorang tu. Ada yang tak puas hati dengan orang yang namakan hotspot tu sebab dia menjadi punca ‘trend’ persenda ayat Al-Quran ini bermula.

Apa nak jadi dengan generasi zaman sekarang. Perkara ni macam ni boleh buat main-main, semua benda nak jadi bahan lawak. Pening admin bila fikir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shop By Categories