Dua lelaki ‘bermesra’ atas motosikal

Pasangannya dilihat memeluk lelaki itu dan beberapa kali mencium muka dan lehernya tanpa menghiraukan keadaan sekeliling.

Bagaikan tiada perasaan malu sebaliknya mereka ‘asyik’ melakukan perbuatan jijik meskipun beberapa kenderaan dilihat lalu lalang di kawasan berkenaan.

Rata-rata warganet mahu pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap dua individu berkenaan kerana bimbang gejala lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) menular di dalam masyarakat.

Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), Datuk Mohd Ghazali Abdul Aziz berkata, pihaknya memandang serius perlakuan itu yang disifatkan tidak sopan dan mencemarkan imej Islam.

Dua lelaki 'bermesra' atas motosikal 1

Gambar yang memaparkan dua lelaki ‘bermesra’ di atas motosikal dikecam warganet.

“Tindakan mereka itu adalah bertentangan dengan agama dan saya meminta individu yang merakam video itu untuk tampil membuat aduan kepada kita.

“Untuk mengenalpasti identiti dua lelaki dan tarikh sebenar kejadian itu kita perlu mendapatkan maklumat dari perakam video berkenaan,” katanya.

Katanya, setakat ini tiada laporan dibuat berhubung video itu dan siasatan akan dilakukan termasuk mengenai kesahihannya sebelum sebarang tindakan diambil.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusof Ali berkata, pihaknya juga tidak menerima laporan berhubung penularan video berkenaan.

“Kita masih belum menerima laporan mengenainya (video),” katanya ringkas.

Sumber: Harian Metro

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Main Menu